Hamile Ebeveynlerin Uçuş Rehberi






HAMİLE EBEVEYNLERİN UÇAK SEYAHATİ



Uçak Bileti Thy
Hemen Arayın!
Uçak Bileti Pegasus
Hemen Arayın!
Uçak Bileti Anadolujet
Hemen Arayın!

Bilet satış ofisi iletişim hattı ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.


Hamile ebeveynlerin uçuşlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri için dikkat etmesi gereken konular vardır. Uçak seyahatinde sakınca görülmeyen hamile ebeveynlerin uçuşlarının daha rahat ve konforlu bir hale gelmesi için bazı tavsiyelerde bulunuyoruz. Hamile ebeveynlerin uçak seyahatleri hakkında tavsiye niteliğindeki bu yazımızı dikkatle okumalarını öneriyoruz.


Hamile ebeveynin uçak seyahati durumu kaç haftalık hamile oldukları ve sağlık durumlarına göre değişkenlik gösterebilir. Hamile ebeveynlerin uzun uçak seyahatinde  sağlık durumu iyi dahi olsa doktor izni ve raporu gerekmektedir.


Hamilelik süresi hakkında hamile ebeveynlerin görevlilere verdikleri bilgiler dikkate alınacağı için hamilelik durumları ile alakalı doğru bilgi paylaşımı önemlidir.


  1. Hamilelik sürecinin 28.haftasına girmemiş sağlık durumu iyi olan hamile ebeveynlerin doktor raporu olmaksızın uçak seyahati yapmasında bir sakınca yoktur.
  2. Tek bebeğe hamile ve hamileliğin 28.hafta ile 35. haftasının sonu arasında olan hamile ebeveynler " uçak seyahati yapmasında sakınca yoktur " ibaresinin yer aldığı doktor raporu ile uçuşunu gerçekleştirebilir. 
  3. Birden fazla bebeğe hamile olan yolcularımız 28. hafta ile 31.haftanın sonu  arasında " uçak seyahati yapmasında sakınca yoktur " yazılı doktor raporu ile uçuş gerçekleştirebilir.
  4. Hamileliğin 36. haftasına giren tek bebek bekleyen yolcularımız doktor raporu olsa dahi uçuş gerçekleştiremez.
  5. Hamileliğin 32. haftasına giren ve birden fazla bebek bekleyen yolcularımız doktor raporu olsa dahi uçuş yapmasına izin verilmez.



HAMİLE EBEVEYNLERİN RAHAT VE KORFORLU BİR UÇUŞ GERÇEKLEŞTİREBİLMELERİ İÇİN TAVSİYELERİMİZ


  1. Uzun süreli uçak seyahati yapacak olan hamile ebeveynlerin doktor kontrolünden geçerek doktorunuzun vereceği tavsiyeleri dikkate almaları önem arz etmekledir.
  2. Hamile ebeveynlerin yapacağı uzun süreli seyahatlerinde konfor ve rahatlık açısından business class kabinlerini tercih etmelidirler.
  3. Hamile ebeveynlerin uçuş öncesi ve sonrası doktor iletişim bilgilerinin yanında bulundurması tavsiye edilir.
  4. Uçak seyahati için hamile ebeveynlerin refakatçi dahilinde uçuşlarını gerçekleştirmesi tavsiye edilir.
  5. Hamile ebeveynlerin doktor imzalı uçuş yapabilir raporu ve sağlık raporlarının uçuş öncesi ve sonrası yanında bulundurmaları gerekmektedir.
  6. Yurt dışı uçak seyahati gerçekleştirecek hamile ebeveynlerin doktor ve sağlık raporlarının ingilizce olarak düzenlenmiş ek rapor oluşturmaları hava limanında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yanında bulundurması gerekmektedir.
  7. Seyahat öncesi konaklayacağınız şehrin sağlık kuruluşu bilgileri ve telefon numaralarını not etmeniz tavsiye edilir.



Uçak Bileti Satış Ofisi İletişim


Sizde uçak bileti ofisi iletişim bilgilendirme sayfamızdan bilgi alabilir yada müşteri temsilcileriniz ile iletişim kurarak uçak bileti ile alakalı tüm soru veya sorunlarınız için yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.


Müşteri temsilcileri ile yapacağınız telefon görüşmeleri ücretsizdir. Görüşmeler operatörünüzün belirlediği tarifeler veya hattınıza tanımlı dakikalar üzerinden gerçekleşmektedir.