İzmir Uçak Bileti

İZMİR

İzmir 5000 yıllık geçmişe sahip bir kenttir. Tarihinde bir çok önemli olayların başkenti olmuş İzmir’de Milli Mücadele döneminde dillere destan bir direniş gösterilmiştir.

Homeros destanlarında anlatılanlara göre İzmir adını Kıbrıs Kralı Kinyras’ın kızı Smyrna’dan almıştır. Bazı kaynaklara göre de, İzmir şehrini ilk kuran hititler değil, Amazonlar’dır.

Uçak Bileti Thy
Hemen Arayın!
Uçak Bileti Pegasus
Hemen Arayın!
Uçak Bileti Anadolujet
Hemen Arayın!

İzmir’in ilk yerleşim alanı yapılan arkeolojik kazılar sayesinde bulunmuştur. Kentin günümüzden yaklaşık 8-9 bin yıl öncesinde bilimsel olarak Neolitik dönem olarak adlandırılan tarih diliminde Bornova’da bulunan Yelişova’da kurulduğu düşünülmektedir. Bu dönem oldukca verilmi topraklara sahip olan ilk izmirliler yaklaşık 1500 yıl kadaryani Kalkolitik dönemin sonuna kadar yaşadıkları tahmin ediliyor.

İzmir’in ikinci yerleşim yeri olarka bilinen Bayraklı’da yeniden başlama sebebebi net olarak bilinmemekte. Bilim insanları bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Bayraklı ve Tepekule’de bulunan antik yerleşim izlerinin 5000 yıl öncesine kadar uzandığı yapılan kazılar ile ortaya çıkarılmıştır, ancak daha kesin ve başka bölgelerle bağlantı kurabilicek bilgilere ulaşabilmek için çalışmalara ihtiyac duyulmaktadır.

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra izmir başta olmak üzere tüm Ege bölgesi Yunan işgali altında kalmıştır. 9 Eylül 1922’de Türk Ordusu’nun İzmir’e girmesi ile Yunan işgali sona erer. 13 eylül sabahı Besmane semtinde başlayan ve 2.600.000 metrekarelik bir alanda 20.000’den fazla ev ve iş yerini yok eden yangın sonucu İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sonrasında küllerinden tekrar doğar.

Saklı cennetlerin şehri İzmir, Türkiye’nin çoğrafyasıyla ve barındırdığı saklı güzelliklerle bilinen en güzel tatil yerlerinden birisidir. Birçok tatilcinin ve turistin ilgini cezbediyor.

Türkiye’de ve Dünyada birçok destinasyon’dan hava yolu ile İzmir’e kolaylıkla ulaşım sağlanabilir direkt uçuşlarla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na İstanbul, Ankara, Antalya ve benzeri şehirlerden ulaşım sağlayabilirsiniz.