Antalya Uçak Bileti

ANTALYA

Attalos Yurdu anlamına gelen Antalya, II. Attalos tarafından kurulmuştur. Bergama Krallığı'nın sona ermesiyle (M.Ö. 133) bir süre bağımsız kalan kent, daha sonra korsanların eline geçmiştir. Akdenizin kıyarının vaz geçilmez doğal güzelliği olmasının yanı sıra tarihi ilede dikkatleri üzerine çekiyor.

Antalya şehri ve çevresine antik çağrda Pamphylia “çok verimli” anlamına gelen ve batı kesimine ise Lykia denirdi. Milattan önce VII. Yüzyıldan itibaren ege denizinin batı ıyılarından göçenler; Aspendos ve Side gibi yerleşim yerlerini kurmuşlardı. II. Yüzyılın ortalarında hüküm süren Bergama Kralı II Attalos, Side’yi kuşatmış fakat alamamıştı. Side’yi alamayan kral şimdiki il merkezini olduğu yere gelerek bir şehir kurdu. Buraya onu adı verilerek Attalenia dendi. Zamanın geçtikce Atalia, Adalya diyenler olmaya başladı. Antalya, kralın adından gelmektedir.

Uçak Bileti Thy
Hemen Arayın!
Uçak Bileti Pegasus
Hemen Arayın!
Uçak Bileti Anadolujet
Hemen Arayın!

Yapılan arkeolojik araştırmalar ve kazılar sonucunda Antalya ve gölgesinde günümüzden yaklaşık 30 bin yıl öncesinde insanların yaşadığı hayatlarını geçirdiği iptal edilmiştir. Millattan önce 2000 yılından bu zamana kadar bölgede; Hitit, Pamphylia, Lykia, Kilikya gibi kent devlerinin ve pers, Büyük İkender ile onun soyunu sayılan Antihonos, Ptolemais, Selevkos, Bergama Krallığı’nın idaresine girmiş. Daha sonrasında Roma Devleti, hüküm sürmüştür.

Yöre Osmanlı döneminde sancaktı. 1207 yılında Selçuklu devleti tarafından Bizanslıların hakimiyeti altındayken Türk topraklarına katıldı. Anadolu beylikleri’nin döneminde ise Teke Aşiretinin bir kolu olan Hamitoğlulları’nın himayesi altına girdi. Osmanlılar zamanında Anadolu eyaletine bağlı Teke sancağının merkezi, şimdiki Antalya il merkeziydi buraya Teke sancağı denilirdi. İdari bakımdan Konya’ya bağlı Teke Sancağı’nın merkezi olan Antalya, Osmanlı imparatorluğunun son yıllarında bağımsız sancak haline getirilmiştir. İlin şimdiki adı antik çağdaki adının biraz değişmiş halidir ve Cumhuriyet döneminde verilmiştir.

Antalya’da ilk turizm adımları, 1950’li yıllarda atıldı. Hala yılda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyan Antalya Türkiye’nin vaz geçilmez turizm şehri olma yolunda ilerlemektedir. Deniz, kum ve güneşiyle büyüleyen, antik kentlerinde tarihe yolculuğa çıkaran, eşsiz koyları, mağaraları, kanyon ve şelaleleriyle dünyanın öncemli turizm noktalarından biri olan Antalya, cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin bir çok noktasından Antalya’ya gitmek için havayolu firmalarının direk ve aktarmalı uçuşları bulunmaktadır. Antalya Hava Limanı’ndan bir çok ile direk uçuş bulunmaktadır. Başlıca bu iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, Van vb. illerdir.